donderdag, 5. januari 2006 - 14:28

Porsche Cayenne Turbo S

Voor wie 450 pk nog niet genoeg is komt Porsche met de 521 pk sterke Cayenne Turbo S. De beestachtig snelle SUV van de Duitse sportautofabrikant sprint in 5,2 seconden naar 100 km/h.

Met een vermogen van 450 pk was de Cayenne Turbo tot voor kort het topmodel van Porsche´s SUV. De Cayenne Turbo laat menig supersportauto achter zich bij een sprintje naar 100 km/h. In slechts 5,7 seconden is de honderd bereikt. Blijkbaar vond Porsche dit nog niet genoeg. De Duitse sportautofabrikant presenteert op de Autoshow in Detroit de Cayenne Turbo S. De toevoeging S staat voor een vermogenstoename van 71 pk. Daarmee schopt de 4.5 liter V8 het tot 521 pk, een waarde waar menig supersportauto mee wordt verslagen. Het sprintje naar 100 km/h verloopt in 5,2 seconden en de topsnelheid ligt op 270 km/h.

Het veersysteem bestaat uit een instelbare luchtvering met geïntegreerde niveauregeling, die onder andere bij hoge snelheden voor een tweetraps verlaging van het onderstel (ten opzichte van het normale niveau) zorgt. Voor de demping is met het Porsche Active Suspension Management (PASM) een systeem aanwezig, dat de dempingskracht continu regelt, en de overhel- en inveerbewegingen van de auto reduceert.

Behalve de toevoeging S op de achterklep is dit topmodel herkenbaar aan nieuwe 20 inch lichtmetalen wielen. Daarachter schuilen de enorme schijfremmen van het nieuwe remsysteem. Het interieur is standaard voorzien van alle denkbare luxe die bij een topmodel hoort. Lederen bekleding, Xenon-koplampen met actieve bochtenverlichting en een uitgebreid Bose-audiosysteem worden standaard door Porsche gemonteerd. Ook parkeerhulp vóór en achter en stoelverwarming op alle zitplaatsen zijn standaard.

Nadat de auto zijn publieksdebuut beleeft op de NAIAS in Detroit zal de auto vanaf april 2006 bij de Porsche-dealers staan. De Cayenne Turbo S krijgt een prijskaartje van € 167.950,-.
Categorie:
Tag(s):