zaterdag, 9. september 2006 - 21:52

PSV bespaart Willem II monsternederlaag

PSV is een eenvoudige 1-3 overwinning op Willem II rijker. Debutant Edison Mendez was met twee treffers de grote man aan de kant van de landskampioen.

De Ecuadoriaan begon in de basis en maakte al na veertien minuten zijn eerste treffer in het PSV-shirt. De huurling reageerde attent nadat doelman Tristan Peersman een schot van Ibrahim Afellay loste. Zeven minuten later profiteerde Mendez na een slippertje van Kristof Imschoot. Vanaf de rand van de zestien schoot de international bekeken via beide palen binnen. Hiermee keerde de ploeg van trainer Ronald Koeman de rollen binnen zeven minuten volledig om, want al na zeven minuten had Mohamed Messoudi de score geopend. De Belg draaide vanaf de rand van de zestien een vrije trap over de mistastende Gomes.

Vlak voor rust besliste Jefferson Farfán het duel vanaf elf meter. De aanvaller onderschepte een verkeerde terugspeelbal van José Valencia en draaide behendig om doelman Peersman heen. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd door Ibrahim Kargbo. De verdediger gebruikte hierbij echter zijn hand en moest dit bekopen met een rode kaart en een strafschop tegen. Farfán benutte de elfmetertrap zelf.

In de tweede helft was PSV slechts één verwijt te maken. De ploeg maakte de vele kansen die het creërde niet af. Overigens maakte, evenals Mendez, ook Jan Kromkamp een sterke indruk tijdens zijn debuut.