zondag, 15. januari 2006 - 19:44

PSV blijft efficient, wel 2 keer rood

PSV blijft koploper. Via een kenmerkende 0-1 overwinning op Sparta bevestigde de Eindhovense ploeg nog maar eens dat het misschien niet goed speelt, maar wel efficiënt blijft gedurende negentig minuten.

Het doelpunt van vanmiddag op Het Kasteel was ook typerend voor het spel van de Eindhovense ploeg, die blijft loeren op een kansje. Jefferson Farfan profiteerde even van een onoplettendheid achterin de Rotterdamse defensie. Hij passeerde de uitkomende doelman René Ponk met een lob en kopte vervolgens voor een compleet leeg doel op de binnenkant van de paal. Tegelijk had hij het geluk dat de teruggesprinte Nebojsa Gudelj de bal op de linkerknie kreeg en zo de bal over zijn eigen doellijn liep.

Een minuut na de openingstreffer kreeg Ricky van den Bergh een grote kans om de score gelijk te trekken, maar hij schoot over. PSV speelde vanaf de 45e minuut al met tien spelers, nadat Michael Lamey zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving na het vasthouden van Jason Oost.

Sparta zou ook de wedstrijd met een man minder eindigen. Verdediger Danny Schenkel, die in de 16e minuut DaMarcus Beasley neerschopte, beging een minuut voor tijd zijn zoveelste overtreding. Een lichte duw tegen Farfan betekende een veldverwijzing.

In de eerste helft hadden beide clubs enkele kansen, maar goed uitgebuit werden ze niet. Farfan liet in de slotfase ook nog een gigantische kans op 0-2 liggen. Bij Sparta maakte Dieter van Tornhout een goed debuut.