zondag, 19. november 2006 - 1:45

PSV 'eenvoudig' langs Excelsior

PSV blijft ook komende week de Nederlandse ranglijst aanvoeren door een 4-0 overwinning op Excelsior. De score doet vermoeden dat de Rotterdammers werden weggespeeld, maar dat was allerminst het geval. De individuele klasse gaf zaterdagavond de doorslag in Eindhoven.

In de ‘Lichtstad’ begon het ‘kleine’ Excelsior vrij aardig aan het duel tegen de koploper. Vijf minuten nadat Farfan een vrije trap rakelings had overgeschoten, was het Slory die voor het Rotterdamse gevaar zorgde. Alleen voor PSV-doelman Gomes wachtte de rappe aanvaller echter te lang met uithalen waardoor een verdediger van de thuisploeg het schot kon blokken.

Een half uur lang leek er vervolgens niets aan de hand voor de gasten. Excelsior voetbalde goed mee en was zeker niet de mindere van PSV. Arouna Koné deed de promovendus echter beseffen waarom het een levensgevaarlijke tegenstander is. De Ivoriaan kopte uit het niets de openingstreffer binnen uit een voorzet van Jan Kromkamp. Vlak voor rust kreeg Excelsior de volgende mokerslag te verwerken. De Braziliaanse verdediger Alex knalde een vrije trap vanaf 25 meter snoeihard (ruim 110 km/u) achter doelman Zwarthoed: 2-0.

In de tweede helft speelde PSV de wedstrijd zakelijk uit. Een aantal mensen kreeg van trainer Ronald Koeman alvast vroegtijdig rust, met het oog op het Champions League-treffen van aanstaande dinsdag tegen Liverpool. Toch beletten de wissels de landskampioen niet de score te verdubbelen. In de tachtigste minuut kon Farfan bij de eerste paal een voorzet vanaf links van Salcido eenvoudig binnen tikken. Vijf minuten later bepaalde de Mexicaan zelf door het leer op prachtige wijze binnen te schieten vanaf dertig meter: 4-0.