zondag, 15. oktober 2006 - 17:21

PSV geflatteerd langs Roda

PSV heeft een ruime maar geflatteerde overwinning geboekt op Roda JC. In het Philips Stadion keken de Eindhovenaren lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar wisten die in het laatste kwartier van de tweede helft om te buigen in een 4-1 overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd profiteerde Roda JC van slecht uitverdedigen in de Eindhovense defensie. Een steekpass van Andres Oper belandde bij rechtsback Davy De Fauw die de ploeg van trainer Huub Stevens in de vierde minuut op 0-1 bracht.

PSV werd al snel sterker en ging op zoek naar de gelijkmaker. Oog in oog met Roda-doelman Vladan Kujovic slaagde Arouna Koné er niet in de gelijkmaker te produceren na een assist van Michael Lamey, terwijl hij even later opnieuw een goede kans verprutste.

Terwijl Roda af en toe gevaarlijke counters tentoonspreidde, waren de beste kansen voor de thuisploeg. De ongelukkige Koné had pech toen de bal vanuit een moeilijke hoek terugkwam van de binnenkant van de paal. De frustratie sloop in de ploeg van trainer Ronald Koeman en uitte zich in een gele kaart voor Phillip Cocu.

In de rust wisselde Koeman de onzichtbare Ibrahim Afellay en Diego Tardelli voor Roy Beerens en de van een blessure terugkerende Jefferson Farfán (foto), die aan de basis stond van de uiteindelijke overwinning van PSV.

Een persoonlijke actie van Farfán bezorgde PSV de gelijkmaker. Zijn schot in de korte hoek was onhoudbaar voor Kujovic. Roda antwoordde met een knal op de lat van Boldiszar Bodor, terwijl kort daarna Jan-Paul Saeijs het veld moest verlaten na het ontvangen van zijn tweede gele kaart.

Twee minuten na de gelijkmaker bracht verdediger Alex vervolgens met een bal achter zijn standbeen PSV aan de leiding: 2-1.

Roda slaagde er niet meer in om iets terug te doen. Na een kopbal van Cocu op de lat gooide Ismail Aissati na een assist van Koné de deur in het slot 3-1. In de blessuretijd tekende invaller Beerens - met zijn eerste doelpunt voor PSV - voor de geflatteerde 4-1 eindstand.