zondag, 3. december 2006 - 12:32

PSV houdt stand in Arnhem

Vitesse had minimaal recht op één punt, maar kreeg uiteindelijk helemaal niets. Een schitterend doelpunt van middenvelder Méndez bleek genoeg voor Ronald Koeman en de zijnen om met drie punten huiswaarts te keren.

De Arnhemmers begonnen voortvarend aan het duel tegen de koploper. Vooral het hakje van Lazovic op Pryor leverde een grote mogelijkheid op, maar de laatste wist het buitenkansje niet op waarde te schatten. PSV deed het de eerste twintig minuten rustig aan en liet Vitesse het spel maken. Het was dan ook verrassend dat de gasten niet veel later op voorsprong kwamen. Een schitterend schot van Méndez (in de kruising) liet doelman Wapenaar kansloos. Het doelpunt zorgde ervoor dat de thuisploeg in de resterende twintig minuten van de eerste helft wegzakte. Vitesse mocht zelfs van geluk spreken dat Farfan niet de 2-0 binnenschoot uit een vrije trap. Zijn bal schampte ‘slechts’ de lat.

Vitesse leek tijdens het vervolg van de wedstrijd te beseffen dat het duel nog alles behalve beslist was. De geelzwarten maakten het spel en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch bleef het opletten voor de messcherpe counters van de landskampioen. Met het einde van de wedstrijd in zicht nam Vitesse-coach De Mos alle risico door aanvaller Benson in te brengen ten koste van verdediger Sansoni. Het startschot voor het slotoffensief was hiermee gegeven. Vitesse probeerde van alles, maar vond telkens de weergaloze doelman Gomes op haar pad.