donderdag, 23. november 2006 - 7:39

PSV kan poulewinst vergeten

Liverpool is groepswinnaar geworden in poule C van de Champions League. De Engelse formatie van manager Rafael Benitez won vanavond op Anfield Road verdiend met 2-0 van PSV.

Daardoor zijn The Reds in punten nog te achterhalen door de Einhovenaren, maar het onderlinge resultaat (0-0 en 2-0) zorgt ervoor dat Liverpool onbereikbaar is geworden met 13 punten. PSV had zich vorige week echter al geplaats voor de tweede ronde.

Op de zege van Liverpool viel niets af te dingen. In een saaie eerste helft was het de thuisploeg die de meeste aanvallende intenties tentoon spreidde. Tot grote kansen leidde dat niet. Een schotje van Gerrard en kopballetjes van Crouch en Kuijt konden Gomes niet verontrusten. PSV stelde er helemaal niets tegenover. Doelman Reina kreeg werkelijk geen bal te verwerken in de eerste 45 minuten.

De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld, totdat het duel datgene kreeg waar het om schreeuwde: een goal. Kuijt draaide weg bij Alex en bediende Gerrard die uit de rug van Simons wegliep. Alleen voor Gomes maakte de middenvelder geen fout, 1-0.

Pas na de treffer liet PSV zijn tanden zien. Eindelijk gooide het de schroom van zich af en zocht het ook de aanval. Uit de ruimte die daardoor ontstond voor Liverpool scoorden de gastheren nogmaals. Luis Garcia zette voor vanaf rechts, Kuijt legde terug en Crouch rondde met het hoofd af.

Het andere duel in de groep ging om een ticket voor UEFA Cupvoetbal. Dat plaatsbewijs werd gegrepen door Bordeaux dat in eigen huis Galatasaray met 3-1 naar huis voetbalde. De Franse ploeg verzamelde daardoor vier punten en is eveneens door onderling resultaat niet meer te achterhalen door de Turken.

De score voor Bordeaux werd voor rust geopend door Alonso. Hij zag een schot van richting veranderd worden, wat Galatasaray-doelman Mondragon kansloos liet. Direct na rust strafte Laslandes een fout van Seyhan af. De Turkse verdediger liet een voorzet van Faubert glippen, wat de Franse spits een buitenkansje opleverde dat hij zich niet liet ontnemen. Drie minuten na de 2-0 deelde Bordeaux de definitieve knock-out uit. Faubert kopte een vrije trap van Wendel vallend binnen.

De frustratie over de nakende Europese uitschakeling kwam daarna aan het licht bij de Turken, die Arda vanwege een kopstoot uitgesloten zagen worden. Met tien wist de ploeg van trainer Eric Gerets toch nog de eer te redden. Ducasse leed dom balverslies op de eigen zestien. Inamoto strafte dat met een droge knal af.