dinsdag, 31. oktober 2006 - 22:56

PSV schrijft vaderlandse CL-historie

PSV heeft Nederlandse Champions Leaguegeschiedenis geschreven. Als eerste vaderlandse ploeg wisten de Einhovenaren plaatsing voor de tweede ronde al na vier duels in de groepsfase af te dwingen. Een 2-0 thuisoverwinning op Galatasaray volstond daarvoor.

Op de zege viel niets af te dingen. PSV begon furieus aan het duel en noopte doelman Mondragon via Koné meteen twee keer tot ingrijpen. Na die goede fase zakte PSV iets weg en nam Galatasaray het initiatief. Tot kansen leidde het Turkse overwicht niet. Sterker nog, met uitbraken bleef PSV de gevaarlijkste ploeg. Uit zo'n tegenstoot ontstond het cruciale moment van de wedstrijd. Farfan ontsnapte aan de aandacht van zijn bewaker Tomas, die niet anders kon dan aan de noodrem trekken. Het leverde de verdediger rood op en de gasten een domper waar ze niet meer overheen kwamen.

Na rust maakte PSV de klus koelbloedig af. Na een uur spelen pakte de ploeg van Ronald Koeman uit een standaard situatie de voorsprong. Farfan bereikte na een vrije trap Cocu. Diens kopbal werd slecht verwerkt door Mondragon, die bal panklaar op het hoofd van Simons legde. De Belg kopte het buitenkansje bij de tweede paal eenvoudig binnen. Na die treffer bleef PSV aandringen, met twee terecht afgekeurde treffers van Farfan tot gevolg. Dat het nogmaals scoorde was dan ook een bekroning voor de getoonde aanvalslust. Vijf minuten voor tijd was het Koné die op kracht Inamoto aftroefde, Mondragon voorbij dribbelde en daarna verwoestend uithaalde.