zaterdag, 29. juli 2006 - 20:54

PSV wint met 3-2 van Newcastle

Het vriendschappelijke duel tussen PSV en Newcastle United is met 3-2 gewonnen door de Nederlandse landskampioen. De ploeg van Ronald Koeman kwam brutaal op een 3-0 voorsprong op St. James Park.

Farfan en Vennegoor of Hesselink scoorden voor de rust. Culina wist tien minuten na de theepauze uit een voorzet van Koné het leer tegen de touwen te jagen.

Enigszins beschaamd gingen de Engelsen vervolgens op zoek naar eerherstel. Dat kwam er gedeeltelijk via Ameobi en een penalty van Luque, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de 'Magpies'.

De Mexicaanse aanwinst Carlos Salcido maakte in Engeland zijn officieuze debuut. Verder speelden ook de internationals Phillip Cocu, André Ooijer en Vennegoor of Hesselink weer mee. Dat drietal sloot vanwege het wereldkampioenschap later aan bij de spelersgroep.