zondag, 20. augustus 2006 - 17:30

PSV 'zakelijk' langs NEC

PSV is de competitie op ´zakelijke´ wijze gestart tegen NEC. De Eindhovenaren versloegen zonder problemen de Nijmegenaren met 3-1.

Lange tijd leek het erop dat de gasten de rust zonder kleerscheuren zouden halen. Vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter lag de bal echter toch nog twee keer achter doelman Babos. Eerst was het Cocu die uit een corner binnenkopte en vervolgens was het Alex die de Hongaarse doelman passeerde.

Twaalf minuten na rust gooide Jan Vennegoor of Hesselink de wedstrijd definitief op slot met het derde doelpunt voor de thuisploeg. Invaller Roy Beerens zag zijn eerste doelpunt voor PSV nog ten onrechte afgekeurd worden wegens buitenspel. In de slotminuten deed Rutger Worm namens NEC nog wat terug: 3-1.