zondag, 2. april 2006 - 0:31

PSV zwijnt bij RBC

Het zat er natuurlijk al lange tijd aan te komen, maar nu is het ook officieel: RBC Roosendaal is gedegradeerd uit de Eredivisie. De formatie van Robert Maaskant verloor in eigen huis met 2-1 van PSV, dat daarmee niet meer naast de titel kan grijpen.

In een zeer slechte eerste helft was er maar één ploeg die probeerde te voetballen: RBC. Het lage niveau werd geïllustreerd door een fout van Theo Lucius, die de bal op knullige wijze aan Ali Elkhattabi verspeelde. De Marokkaan bracht Ebrima Sillah in stelling, die de thuisploeg na een half uur op een verdiende 1-0 voorsprong zette met een simpele intikker van dichtbij. Lucius verdraaide bij de actie zijn knie waardoor hij zich moest laten vervangen.

Na rust kwam de Eindhovense club fortuinlijk op gelijke hoogte. Een schot van Ibrahim Afellay werd van richting veranderd waardoor doelman Mark Volders kansloos was. In de 67ste minuut kroonde Alex zich matchwinnaar door een vrije trap snoeihard binnen te trappen.

Door de zege staat PSV op twaalf punten voorsprong van AZ. Morsen de Alkmaarders morgen tegen NAC Breda punten, dan is de ploeg van Guus Hiddink officieel kampioen van Nederland.