zondag, 29. januari 2006 - 16:45

Ramzi geeft Ajax een grote tik

FC Utrecht heeft Ajax de tweede verliespartij in eigen stadion van het seizoen bezorgd. De Domstedelingen wonnen terecht met onthutsende cijfers: 1-4. Al na twee minuten stond Ajax op achterstand.

Adil Ramzi verraste doelman Maarten Stekelenburg met een verdekt schot: 0-1. Acht minuten later kon de thuisploeg weer op gelijke hoogte komen. De toegekende penalty werd echter door Tomas Galasek hard overgeschoten.

Ajax ging alsnog hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tot aan het zestienmetergebied verliep de opbouw van de ploeg van trainer Danny Blind prima, maar de afronding was niet best. De Amsterdammers moesten ondertussen wel oppassen voor de Utrechtse counter.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of Ajax maakte verdiend gelijk. Angelos Charisteas vond Markus Rosenberg, die slim uit de rug van Dwight Tiendalli was weggelopen. Van dichtbij verschalkte de Zweed doelman Frank Grandel, die koud in het veld stond nadat Joost Terol met een knieblessure was uitgevallen.

Een minuutje later kwam FC Utrecht weer aan de leiding. Edson Braafheid zette goed door op links en vond met een strakke voorzet Ramzi, die prachtig binnenkopte. Ajax zette daarna nog meer druk en Charisteas en Rosales waren heel dichtbij de 2-2. Drie minuten voor tijd scoorde Ramzi zijn derde van de middag en gooide de Marokkaan het duel in het slot. Een slimme counter werd door de oud-AZ-speler koeltjes afgerond.

In de slotafse werd het allemaal nog erger voor Ajax. Juanfran hield Dave van den Bergh lichtjes vast en Dick Jol zag er een strafschop in. Robin Nelisse benutte het buitenkansje. Door de winst staat FC Utrecht vierde met 36 punten. Ajax zakt naar de zevende plaats en heeft twee punten minder.