woensdag, 3. mei 2006 - 22:50

Rijkaard heeft tweede titel binnen

FC Barcelona heeft door het verlies van Valencia tegen Mallorca voor het tweede achtereenvolgende jaar de Spaanse titel veroverd. De equipe van Frank Rijkaard en Henk ten Cate was bij puntverlies van Valencia zeker van de titel. Het eigen resultaat deed dan niet meer ter zake.

Valencia ging in en tegen Mallorca met 2-1 onderuit en bezorgde Barcelona in de rust van haar eigen partij tegen Celta de Vigo zodoende het kampioenschap.

Valencia keek na negen minuten al tegen een achterstand aan. Arango schoot Mallorca in de achtste minuut op voorsprong. Angulo trok de stand in de zestiende minuut weer gelijk, maar Doni bezorgde de thuisploeg één minuut na rust de winst en zorgde mede door zijn doelpunt tegen de nummer twee voor het kampioenschap van FC Barcelona.