zondag, 15. januari 2006 - 20:01

Robben scoort winnende en krijgt direct rood

Voor Arjen Robben had de 1-2 overwinning op hekkensluiter FC Sunderland een vreemde bijsmaak. De Nederlandse aanvaller was in de 69e minuut verantwoordelijk voor het winnende doelpunt, maar incasseerde ook de rode kaart.

Eerst had hij geluk dat zijn schot vanaf de rechterkant vanaf 18 meter via het lichaam van Sunderland-verdediger Dean Whitehead binnenging, waardoor Chelsea een verlossende 1-2 voorsprong nam.

Robben was zo blij dat de ban was gebroken dat hij over de bording heensprong richting tribune en daar zijn vreugde deelde met enkele supporters die de 400 kilometer naar Noord-Engeland hadden overbrugd.

Scheidsrechter Chris Foy zag hier de lol niet van in en gaf Robben zijn tweede gele prent. Zijn eerste waarschuwing was ook al een lachertje. In de 36e minuut gaf hij een licht duwtje.

Desondanks boekte Chelsea zijn tiende opeenvolgende overwinning en bouwde zijn voorsprong op nummer 2 Manchester United nog verder uit. Het gat is nu zestien punten.

Liam Lawrence had de thuisclub in de twaalfde minuut nog op voorsprong gezet met een knappe volley, nadat Chelsea-aanvoerder John Terry een lange bal van Julio Arca precies voor zijn voeten kopte. Hernan Crespo maakte in de 28e minuut de gelijkmaker, na een knappe actie van Joe Cole.

Eerder op de dag versloeg West Bromwich Albion verrassend Wigan Athletic met 0-1. Het winnende doelpunt kwam na een knappe individuele actie van invaller Martin Albrechtsen in de 56e minuut. Hij zette de aanval zelf en rondde die ook met een sliding zelf af. WBA stond al vanaf de 44e minuut met tien spelers, nadat Darren Moore zijn tweede gele kaart ontving na een pittige overtreding op Jason Roberts. Elf minuten eerder was hij ook al op de bon gegaan.