zondag, 17. september 2006 - 14:39

Roda beter dan Ajax

Ajax kon vandaag geen moment een vuist maken. Frustratie leek vanaf het begin te overheersen. Al na acht minuten stond Roda op 1-0 voorsprong en was Ajax de weg kwijt.

De vier gele kaarten aan Ajax-kant geven aan hoe er gespeeld werd, vooral de groffe overtreding van Huntelaar op Kah viel op. De spits leek in de tweede helft bij vlagen de bal niet te willen hebben. Dit in combinatie met Ryan Babel die aan allesbehalve gelukkige wedstrijd speelde, leverde weinig gevaar voor de Rodagoal op.

Andres Oper haalde uiteindelijk de trekker over. Hij kon na een prachtige vrije trap van Adil Ramzi gemakkelijk scoren, er werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Ajax verliest in Kerkrade en het is niet meer dan verdiend ook.