vrijdag, 8. september 2006 - 23:19

Roda JC is blij met puntje bij FC Twente

Sommige spelers van Roda JC staken na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente hun armen juichend in de lucht. Ze waren goed weggekomen en ze wisten het. FC Twente had de gehele tweede helft aangevallen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 2-2. Het ene puntje betekende voor Roda JC wel dat het de nieuwe koploper is met zeven punten uit drie wedstrijden. Al zal dat niet langer dan twee dagen duren.

De grote man aan Limburgse kant was debutant Adil Ramzi (foto). De voormalig speler van FC Twente scoorde tweemaal en vierde beide treffers uitbundig, iets wat het Twentse publiek niet kon waarderen. Na zijn 0-1 in de elfde minuut deed Rob Wielaert wat terug. Zwaar gehinderd plaatste hij de bal met zijn achterwerk richting het doel. De grote vraag was of de bal de doellijn wel was gepasseerd, maar de grensrechter was gediceerd en keurde de treffer goed. Kort daarna viel de bal na een voorzet van Andres Oper precies voor de voeten van Ramzi, die er als de kippen bij was om Sander Boschker te verschalken.

Na de hervatting was FC Twente, met de debuterende Orlando Engelaar als invaller, ontketend en kwam de ploeg uit Enschede binnen vier minuten langszij. Kennedy Bakircioglü klopte de mistastende Vladan Kujovic met een knalharde kopbal. FC Twente zette nog eens goed aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Desondanks was Roda JC blij met een punt en de koppositie.