zondag, 9. april 2006 - 21:26

Roda op karakter naast Willem II

Nu de druk er de laatste wedstrijden vanaf is, Willem II speelt sowieso degradatie play-offs, lijken de Tilburgers eindelijk bevrijd. Tegen Roda JC speelden de Tricolores thuis onbevangen en werd het publiek vermaakt.

Vanaf de beginfase zocht Willem II de aanval, wat al snel een voorsprong opleverde dankzij Redan. Na twintig minuten was het echter Cristiano die de 1-1 aantekende. Die gelijkmaker zorgde voor hitsige toestanden op het veld. Gregoor van Dijk liet zich daarbij niet onbetuigd. De Roda-middenvelder kon na een keiharde tackle op Dembele inrukken.

De sterkere thuisploeg leek na die overtalsituatie het duel in Tilburgs voordeel te beslissen. Helemaal nadat Smit vlak voor rust de 2-1 op de borden zette, leek er weinig meer aan de hand. De Kerkradenaren richtten zich na rust echter op. De ploeg van Huub Stevens knokte keihard voor een resultaat en kwam via invaller Rudge na 65 minuten toch nog verdiend langszij.

Door het punt blijft Roda JC zicht houden op plaatsing voor de play-offs voor de UEFA Cup.