zondag, 3. december 2006 - 19:07

Rover maakt zich zorgen om nieuwe trein Arivva

Groningen

De afdeling Groningen van de reizigers organisatie ROVER maakt zich zorgen over problemen met de nieuwe Arriva treinen die sinds begin november rijden op het traject Groningen - Nieuweschans.

De problemen die zich voordoen met de nieuwe treinstellen zijn uiteenlopend van aard. Zo zijn er problemen met de entreeplank door verschillen in hoogte tussen trein en perron en zijn treinen regelmatig overvol doordat er te weinig rijtuigen worden ingezet.

Meereizende fietsen versperren vooral in de spitsuren de doorgang naar toilet en uitgang en er worden valpartijen gemeld van reizigers die niet bedacht zijn op de op- en afstapjes in de trein.

ROVER dringt er bij het ProRail op aan om de perrons in de maand december op de goede hoogte te brengen, zodat het probleem met de entreeplanken voorbij is. ROVER vraagt van de provincie Groningen, de opdrachtgever van Arriva, om spoedig bij Arriva aan te sturen op het oplossen van de overige problemen, zodat de dienstverlening aan de reizigers sterk verbetert.
Provincie:
Tag(s):