zondag, 20. augustus 2006 - 17:29

Ruime zege voor Ajax

Henk ten Cate heeft de eerste drie punten als Ajax-coach binnen. De Amsterdamse ploeg zette in de Arena RKC Waalwijk eenvoudig met 5-0 aan de kant.

De hoofdstedelingen bleken zondagmiddag een paar maatjes te groot te zijn voor de gasten uit Brabant. Toch duurde het nog tot de 33ste minuut voordat de thuisploeg de score wist te openen. Ryan Babel kopte bij de tweede paal de bal achter RKC-doelman Rob van Dijk. Vlak voor rust zorgde Wesley Sneijder voor de 2-0.

Na rust wist Ajax nog drie keer het net te vinden. Heitinga scoorde, nadat scheidsrechter Wiedemeijer door had laten spelen na gevaarlijk spel van Klaas-Jan Huntelaar. Sneijder tekende twintig minuten voor tijd vervolgens voor zijn tweede doelpunt en de Argentijn Rosales completeerde vlak voor tijd het kwintet aan doelpunten voor Ajax.