zondag, 1. januari 2006 - 12:15

Slecht begin van het nieuwe jaar.....

Made

Het nieuwe jaar kon niet slechter beginnen voor de eigenaar van een boerderij in Made. De boerderij brandde nieuwjaarsnacht tot de grond toe af. 2006 was nog geen 20 minuten oud of de brandweer van Made kreeg zondagochtend vroeg een melding van een woningbrand aan de Drimmelenseweg. Het bleek om een uitslaande brand te gaan in een boerderij met rieten kap, die was veroorzaakt door een vuurpijl.

De brandweer van Made kreeg in verband met de omvang van de brand hulp van omliggende korpsen maar zij konden toch niet voorkomen dat de boerderij tot de grond toe afbrandde. Wel kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naast gelegen boerderij ook met rieten kap.

Volgens een voorlichter van de politie Brabant zijn er geen gewonden gevallen en werd de afgebrandde boerderij niet als woonhuis gebruikt maar alleen voor opslag. De naastgelegen woning werd wel bewoond. De bewoners zijn door buurtbewoners opgevangen.

'Het nablussen van de uitgebrandde woning zal nog enige uren in beslag gaan nemen. Met een kraan worden de restanten van de woning uit elkaar getrokken en nageblust', aldus de politie zondagmorgen.
Provincie:
Tag(s):