zondag, 29. oktober 2006 - 19:37

Sparta pakt eerste overwinning

Sparta heeft vandaag de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald. In een uitermate slechte wedstrijd, werd Willem II met 1-0 verslagen.

De verslaggever van NOS Langs de Lijn zei al na vijf minuten in de tweede helft dat de kans dat er doelpunten gemaakt zouden worden op Het Kasteel vandaag met de seconde kleiner werd." Op en top degradatievoetbal, nu al, eind oktober.'' Ook de komst van Cvetkov voor jongeling Emnes, die een wedstrijd met zoveel druk als vandaag nog even boven de pet ging, kon niemand het gevoel geven dat er gescoord ging worden.

En toch lukte het de Rotterdammers om een doelpunt te maken. Wiljan Vloet bleek de goede keuze te hebben gemaakt door Cvetkov in te brengen want hij was het die op het wedstrijdformulier kwam te staan. Na de overwinning van directe concurrent ADO gisteravond was deze goal keihard nodig.

In de slotfase werd het billen knijpen voor Sparta, pas toen leek Willem II in te zien dat er onnodig drie hele belangrijke punten verloren gingen. Maar Sparta overleefde de kansen, waarbij Obodai nog bijna een eigen doelpunten maakte.