dinsdag, 3. januari 2006 - 13:17

Sporters Hardenberg in de prijzen

Hardenberg

Wethouder Douwe Prinsse en burgemeester Bert Meulman hebben gisteravond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hardenberg in sporthal Möllincksslag in Bergentheim, de eerste sportprijzen van de nieuwe gemeente Hardenberg uitgereikt. De genomineerden voor de titel sportman, sportvrouw en sportploeg van 2005 werden in het zonnetje gezet.

Sportvrouw
Bij de sportvrouwen is schaatster Jenita Hulzebosch gekozen tot beste sportvrouw van het jaar 2005. Dit leverde haar naast het prijzengeld ook nog een aandenken in de vorm van een schaats op. Op de tweede plaats eindigde de judoka Jessica Frijling en op de derde plaats de karateka Linda Hofsteenge.

Sportman
Bij de sportmannen ging de eerste prijs naar de veldrijder Joël Bakker uit Schuinesloot. Op de tweede plaats eindigde skeeleraar Rob Wessels. De gedeelde derde prijs was voor de bodybuilder Fahim Akbari en fietscrosser Remon Brink.

Sportploeg
Bij de sportploegen hebben de dames van volleybalvereniging Bouwlijn Kangeroe de titel sportploeg van het jaar binnen kunnen slepen. De dames van voetbalvereniging Bruchterveld eindigden op de tweede plaats.

Stemming en jury
Via de website van de gemeente Hardenberg kon in de afgelopen weken worden gestemd op de genomineerden. Er werden in totaal iets meer dan 2500 stemmen uitgebracht. Daarnaast heeft ook de vakjury, onder leiding van sportwethouder Douwe Prinsse, haar stem uitgebracht. Het eindresultaat van deze stemmingen leverder de uitslag op.

Prijzen
Voor de genomineerden lag een mooie geldprijs klaar. Bij de categorieën sportvrouw en sportman leverde de 1e prijs een bedrag op van € 250,-. De tweede prijs € 150,- en de derde prijs € 100,-.
De winnaar in de categorie sportploegen mocht een bedrag van € 500,- ontvangen en de tweede plaats leverde ook nog € 250,- op.
Provincie:
Tag(s):