zondag, 8. januari 2006 - 14:33

Start ingrijpende klus Westelijke Ringweg

Groningen

Maandag 9 januari start de provincie Groningen met een ingrijpende klus aan de Westelijke Ringweg in Groningen. Er geldt een specifieke omleidingsroute. In deze periode is er op de Westelijke Ringweg geen verkeer mogelijk op het traject afslag Peizerweg (Noord) en het kruispunt Hoendiep (Zuid) vice versa. Het weggedeelte tussen de aansluiting met de oprit bij de Koeriersterweg en de aansluiting met het kruispunt Hoendiep is voor het doorgaande verkeer in beide richtingen gesloten.

Het doorgaande verkeer wordt door middel van borden omgeleid via de Ring van Groningen. Het bestaande viaduct bij de Suikerunie wordt dan gesloopt. De op- en afritten bij de Peizerweg blijven wel bereikbaar. Het kruispunt Hoendiep blijft open voor verkeer uit de richtingen Centrum, Hoogkerk en Zuidhorn. De meubelboulevard Peizerweg is normaal bereikbaar vanuit de richting Vrijheidsplein. De meubelboulevard Hoendiep is via een omweg bereikbaar.

van 1 februari tot 1 september 2006 wordt er wederom aan de ringweg gewerkt. In deze periode is er geen kruisend verkeer mogelijk op het Hoendiep. Dat betekent dat het voor wegverkeer niet mogelijk is om het kruispunt over te steken in de richting Hoogkerk/Centrum West - Groningen vice versa. Dit geldt ook voor fietsers, voetgangers en bussen. Het doorgaande verkeer op de Westelijke Ringweg gaat via een tijdelijke weg die parallel ligt aan de huidige Westelijke Ringweg. Fietsers worden omgeleid via de Frieschestraatweg-tunnel Westelijke Ringweg - Atoomweg - Hoendiep.

De meubelboulevard Hoendiep is via een tijdelijke aansluiting bereikbaar. Meubelboulevard Peizerweg is via een omweg bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):