zaterdag, 27. mei 2006 - 23:05

Sterk Oranje overtuigend langs Kameroen

Met Robin van Persie in de basis, ten koste van Dirk Kuijt, heeft het Nederlands elftal met 1-0 van Kameroen gewonnen. De laatste maanden zo geplaagde Ruud van Nistelrooij zorgde voor de enige treffer van de avond.

Verdediger André Ooijer, die samen met Joris Mathijsen het centrale verdedigingsduo vormde, gaf de assist op het doelpunt. Met een subtiele kopbal verlengde hij een vrije trap tot aan bij Van Nistelrooij, die daarop knap de bal achter doelman Carlos Kameni werkte.

De geboren Ossenaar had even daarvoor Oranje op voorsprong moeten zetten, toen hij de bal op een presenteerbladje kreeg van rechtsbuiten Van Persie. Kameni wierp zich echter voor het schot en hield zo zijn doel schoon. Net na de openingstreffer tikte de doelman ook een schot van Van Persie naast het doel.

Kameroen, zonder topschutter Samuel Eto'o, kon slechts één keer gevaarlijk worden, maar Edwin van der Sar hield met een fantastische reflex de 1-0 op de borden.

In de tweede helft was de attractiviteit van het spel een stuk minder dan in de eerste 45 minuten. Beide ploegen probeerden het wel, maar mede door het gladde veld waren er weinig kansen aan beide kanten. Een minuut voor tijd kreeg Van Persie een goede kans op de 2-0 eindstand, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, zodat de bal over de achterlijn rolde.

Kameroen liet zich nog van zijn slechtste kant zien door vijf gele en één rode kaart (Saidou).