zaterdag, 4. februari 2006 - 9:05

Strafschop beslist degradatie duel

RBC trainer Maaskant stelde maar liefst vier aanvallers op in een poging de laatste kans om degradatie te ontlopen. Binnen een minuut werd het al gevaarlijk voor de Roosendaalse goal maar na één minuut en 20 seconden was Henk Vos die de openingstreffer maakte.

Daelemans mocht vrij aan de linkerkant opkomen en zijn voorzet kwam bij Kpaka. Zijn inzet was niet formidabel en eindigde voor de voeten van Vos die de bal wel achter Peersman plaatste. Willem II drong aan en had ook een overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Slechts Augustien was dichtbij een treffer na een goed half uur. Zijn inzet ging naast. Vlak voor rust waren de bezoekers via invaller Marcelino gevaarlijk. Zijn schot werd door doelman gekeerd terwijl Henk Vos rond de strafschopstip vrij stond.

Na rust voerde Willem II de druk nog meer op RBC en kreeg na vier minuten in de tweede helft al de kans op de gelijkmaker maar Bobson schot na een solo op de paal. Na een uur spelen viel dan eindelijk de terechte gelijkmaker nadat Dembele buiten het strafschopgebied eerst van zijn man wegdraaide en daarna met een afstandschot doelman Volders verschalkte. Na de gelijkmaker kreeg RBC toch weer wat kansjes op een tweede treffer door Kpaka, Vos en Molenaar met het hoofd. In de laatste minuut beging Roumani een ‘overtreding’ binnen het strafschopgebied op Kerekes waar scheidsrechter Jol een strafschop in zag. Hadouir benutte het cadeau. Het eigen doelpunt van verdediger Lammens (3-1) is van statistische waarde.

Willem II doet weer helemaal mee en heeft een veilig plek in de ranglijst weer inzicht. RBC Roosendaal lijkt zich op te maken voor de Eerste Divisie.