woensdag, 4. januari 2006 - 9:32

Stratenmaker lichtte mensen op

Harkema

Een 44-jarige inwoner van Harkema is afgelopen donderdag aangehouden op verdenking van oplichting. De man verhuurde zich als stratenmaker, hij liet klanten vooruitbetalen maar maakte vervolgens het karwei niet af.

De stratenmaker maakte de mensen wijs dat er tijdens de bestratingwerkzaamheden meer geld nodig wat ook betaald werd door de klanten. De stratenmaker inde het geld maar maakte het karwei verder niet af. De man adverteerde niet, maar zocht zijn eigen adressen, onder andere in Kollum, Drachten en Zuidhorn.

Hij wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen tijd verschillende personen met deze aanpak heeft opgelicht. Sommige personen zijn op deze wijze voor duizenden euro's opgelicht terwijl de gedupeerden dachten dat ze in goed vertrouwen zaken deden. De verdachte is voorgeleid voor de rechter-commissaris en daarna in bewaring gesteld. Het werkterrein van deze verdachte lag niet alleen in Fryslân, maar ook in Drenthe en Groningen. In Fryslân en Groningen is in totaal vijf keer aangifte tegen de man gedaan, maar de politie sluit niet uit dat er meer gedupeerden zijn.

Deze personen worden opgeroepen om alsnog aangifte bij de politie te komen doen. Daarnaast is een waarschuwing voor dit soort praktijken op zijn plaats: doe nooit een vooruitbetaling en zorg dat betalingen via een contract verlopen.
Mensen die in verband met bovenstaande zaak aangifte willen doen, worden uitgenodigd om via telefoonnummer 0900 - 8844 contact met politie Fryslân op te nemen.
Provincie:
Tag(s):