woensdag, 4. januari 2006 - 16:11

Tjongerschans hip en modern

Heerenveen

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen heeft iets nieuws voor de patienten. Het ziekenhuis biedt patiënten de mogelijkheid om vanuit hun ziekenhuisbed te internetten.

Hiervoor gebruikt De Tjongerschans de Ascom-oplossing teleCAREvision: een modern multifunctioneel bedieningssysteem met touchscreenbediening en een toetsenbord.

Aan het bedieningssysteem zijn het verpleegkundig oproepsysteem gekoppeld, maar ook de televisie en radio. Verder kan de patiënt telefoneren, surfen op het internetten en e-mailen. Bepaalde websites, waaronder de internetsite van De Tjongerschans en die van OV-vervoersinformatie, blijven gratis beschikbaar. Aan het surfen naar andere internetpagina’s zijn kosten verbonden.

De Tjongerschans is het eerste ziekenhuis dat een internettoepassing heeft. ‘De Tjongerschans, een waarborg voor goede zorg’ is het motto van dit ziekenhuis, zeggen initiatiefnemers Tjitske Benedictus en Jan Remmelts. ‘De patiëntenzorg gaat verder dan verzorging alleen. We streven ernaar het verblijf zo aangenaam als mogelijk te laten verlopen. Patiënten herstellen gewoonweg sneller als ze zich op hun gemak voelen en afleiding hebben. Om die reden is besloten internetfunctionaliteit in bed aan te bieden.’

TeleCAREvision biedt ook mogelijkheden voor uitbreiding in de toekomst. Zo is het in de toekomst mogelijk om via de terminal bijvoorbeeld maaltijden te bestellen. Hierdoor is het niet langer nodig papieren bestelformulieren in te vullen.
Provincie:
Tag(s):