woensdag, 4. januari 2006 - 1:18

Twee auto's te water

Alphen

Dinsdagmorgen zijn op vrijwel dezelfde plaats langs de Sluisweg in Alphen een personenauto en bestelauto van de weg geraakt en in de Wetering terecht gekomen. De politie zorgde voor een wegafzetting. Het verkeer is enkele uren gestremd geweest. In de loop van de middag heeft de gemeente voor een wegomleiding gezorgd.

Om 10.25 uur reed een 38-jarige bestuurder uit de gemeente Lith met zijn bedrijfsauto over de Sluisweg richting Ruiverweg. Net voor de brug met de Wetering raakte de man, vermoedelijk door een glad wegdek, in een slip. Uiteindelijk gleed de auto in de Wetering en raakte onder water. De bestuurder kon zichzelf in veiligheid brengen.

Eerder die morgen, omstreeks 09.00 uur, was al een personenauto in het water terecht gekomen. Ook deze bestuurder had zich in veiligheid weten te brengen. Beide voertuigen werden afgesleept.

Agenten hebben voor een wegafzetting gezorgd en regelden het verkeer. Het Waterschap kwam ter plaatse in verband met olie op het wateroppervlak wat afgezogen moet gaan worden. De gemeente heeft daarom voor een omleidingsroute gezorgd.
Provincie:
Tag(s):