zondag, 2. april 2006 - 19:07

Twee keer Kuyt/Kalou

De duels waarin Dirk Kuyt scoort, worden ook gewonnen door Feyenoord. Dat gold ook vandaag. Het liep vooral in de eerste helft niet helemaal soepel, toen Twente van 2-0 achter terug kwam tot 2-2, onder andere door een enorme blunder van doelman Aerts. Maar Kuyt en Kalou waren vandaag weer letterlijk en figuurlijk K2, ze scoorden beiden twee keer.

Feyenoord kwam vanmiddag op een 1-0 voorsprong door een snelle openingsgoal van Kalou. Kuyt gaf daar een vervolg aan met een benutte penalty. Ramon Zomer vloerde Romeo Castelen, maar hij zette zijn overtreding net buiten de zestienmeter in. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf echter een strafschop voor de thuisploeg.

Het duel leek beslist, maar nog geen drie minuten later wist Gerritsen de bal aan te nemen uit een corner, draaide en schoot zo de 2-1 binnen. Nog leek er op zich niks aan de hand voor Feyenoord, maar niemand had rekening gehouden met een schutterende Aerts. De doelman liet zich buiten zijn penaltygebied onnodig opjagen en schoot de bal zo in de voeten bij N'Kufo die geen seconde twijfelde en de bal direct in de goal schoot. Gevolg was dat reservekeeper Ekramy na de rust erin kwam. Aerts maakte dit seizoen al meerdere blunders en blijkbaar was Koeman het bij deze zat.

Een combinatie tussen Kuyt en Kalou zorgde voor de 3-2 en uit een voorzet van Castelen kon Kalou volledig vrij binnen koppen. In de tweede helft lukte het Twente niet om de achterstand van twee goals goed te maken, daar kon zelfs 'wonderdokter' Jan van Staa niks aan doen.