vrijdag, 5. mei 2006 - 9:43

Twee woningen in Wildervank door brand verwoest

Wildervank

Aan de Torenstraat in Wildervank zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee huizen voor een groot deel door brand verwoest. De woningbrand werd om 01.17 uur door de bewoners gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. De man des huizes was in de woonkamer toen hij merkte dat de woning vol rook kwam te staan. Hij wist zijn vrouw en kind, die zich op de bovenverdieping bevonden, in veiligheid te brengen.

De eerste tankautospuit van Veendam was binnen 13 minuten ter plaatse en de bevelvoerder gaf daarop direct het nader bericht 'middelbrand'. De vlammen sloegen toen al uit het dak van de woning en bedreigden tevens het naastgelegen (geschakelde) woonhuis. De bewoners van die woning hadden hun huis toen al verlaten. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur via het dak oversloeg. In korte tijd stonden beide woningen in brand.

Met behulp van de hoogwerker werd de brand van bovenaf bestreden. Daarnaast werden twee tankautospuiten ingezet en werd gebruik gemaakt van een hulpverleningsvoertuig van het Veendammer korps.

Om 02.55 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen. Een deel van de Torenstraat heeft een tijd zonder stroom gezeten. Essent is ter plaatse gekomen om dat probleem te verhelpen.

De bovenverdiepingen van beide woningen werden door de brand totaal verwoest. Tevens liepen de huizen grote rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):