zondag, 18. juni 2006 - 20:09

Tweede helft nekt Australië

In de Allianz Arena in München heeft Brazilië Australië met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Dat wil echter niet zeggen dat Brazilië deze wedstrijd wel goed speelde. De supersterren hadden heel veel moeite met de mannen van Guus Hiddink, die meer en betere kansen kregen.

In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Brazilië stelde net als de eerste wedstrijd teleur en de Australiërs hadden bij rust zelfs meer kansen gekregen op een treffer dan de regerend wereldkampioen.

Net na rust was er een moment van onoplettendheid aan de kant van Australië, waardoor Adriano kans zag met z'n linkerbeen de korte hoek te kiezen en om zo de 1-0 op z'n naam te zetten.

Australië ging daarna meer op de aanval voetballen en kreeg veel kansen. De grootste was nog voor de net ingevallen en van een blessure teruggekeerde Harry Kewell, die na een fout van Dida de mogelijkheid kreeg op een leeg doel te schieten, maar raakte de bal niet goed, waardoor deze over vloog.

Net voor tijd zorgde een Braziliaanse aanval ervoor dat de Australiërs de hoop op een late gelijkmaker verloren. Fred, een minuut eerder ingebracht, maakte er 2-0 van en schoot zijn land daarmee naar de achtste finales.