zondag, 29. oktober 2006 - 19:34

Twente naar vierde plaats

FC Twente speelde binnen een kwartier de frustratie van afgelopen donderdag, de verloren wedstrijd in De Kuip, van zich af. Drie puntgave aanvallen resulteerden in drie goals tussen de tiende en de zestiende minuut.

Rob Wielaert maakte de eerste, uitgerekend hij tegen zijn oude club. Otman Bakkal liet vervolgens zien terecht de stap naar Twente te hebben gemaakt deze zomer. Wat maakt deze jonge jongen een enorme ontwikkeling door, hij gaat als vanzelf mee in de groei die het team van FC Twente dit seizoen mee maakt. Maar liefst twee doelpunten maakte hij binnen vijf minuten.

De grootste winst van de laatste weken lijkt vooral te zijn dat Twente niet meer afhankelijk is van Blaise N'Kufo voor doelpunten. Met Engelaar en Bakkal is er nu zoveel gevaar dat geen ploeg goed weet hoe dit te verdedigen. En doordat Bakkal, Engelaar en N'Kufo alledrie eigenlijk dubbele dekking nodig hebben, valt er ruimte voor spelers als Touma en Bakircioglu.

Onder het toeziend oog van Guus Hiddink werd de wedstrijd, ook na de 3-0, in eerste instantie toch nog leuk om naar te kijken. NEC gaf zich niet zo maar gewonnen. De meest opvallende statistiek na de eerste helft: Schoten op doel, Twente 3 (en dus 3 goals) en NEC 4 (0 goals). Een lesjes effectiviteit van de ploeg van Fred Rutten dus.

Helaas zakte het niveau in de tweede helft wel weg. Twente speelde rustig de wedstrijd uit en N'Kufo eiste toch nog even zijn doelpuntje op;NEC moest onder ogen zien dat de nederlaag in de eerste helft al bezegeld was. Bezegeld binnen een tijsbestek van zes minuten om precies te zijn. Twente schuift met deze overwinning naar de vierde plaats.