woensdag, 1. maart 2006 - 22:49

Uitslagen oefenduels

Woensdagavond zijn er een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Een aantal WK-gangers kwamen tegen elkaar of tegen een ander land uit. Hieronder een beschrijving van de gespeelde wedstrijden.

Kroatië wint van Argentinië
Het duel tussen Kroatië en Argentinië was vooral de wedstrijd van de vroege doelpunten. Binnen zes minuten hadden de toeschouwers namelijk al drie doelpunten mogen aanschouwen. Voor Kroatië opende Klasnic de score, waarna Tevez en Messi de Argentijnen op 2-1 zette. Zeven minuten na rust trok Srna de stand weer gelijkt tot 2-2 en in de blessuretijd maakte Babic voor de Kroaten nog de winnende treffer: 3-2.

Tsjechië speelt gelijk
Tsjechië dacht lange tijd de overwinning in het Ataturk Stadion in de knip te hebben, maar kwam uiteindelijk toch nog bedrogen uit. Poborsky en Stajner zette de Tsjechische ploeg op voorsprong. Umit Karan knalde de Turken echter weer langszij. In de 89ste en 93ste minuut wist hij het net te vinden.

Tunesië verliest door doelpunt Kezman
Tegenstander van Oranje op 11 juni in Leipzig Servië & Montenegro heeft vanavond Tunesië in eigen huis met 1-0 verslagen. Oud-PSV'er Mateja Kezman maakte in Noord-Afrika het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ronaldo scoort en Brazilië wint
Wereldkampioen Brazilië heeft in Rusland een knappe overwinning geboekt. De ploeg van bondscoach Carlos Alberto Parreira won in Moskou met 1-0 dankzij een doelpunt van Ronaldo. De spits van Real Madrid wist al na een klein kwartier het net te vinden.

Duitsland verliest van Italië
Duitsland kreeg vanavond een pak slag in Florence. Italië bleek veel te sterk te zijn voor het organiserende WK-land. Met de rust stonden de Italianen al met 3-0 voor. Galavoetbal zorgde voor goals van Alberto Gilardino, Luca Toni en Daniele De Rossi. Een klein kwartier na rust maakte Juve-aanvaller Alessandro Del Piero de 4-0. Onze Oosterburen deden tien minuten voor tijd nog wel wat terug via Robert Huth, maar houden een bittere nasmaak over aan het duel.

Frankrijk verliest van Slowakije
Frankrijk kon weer niet overtuigen in het Stade de France. Slowakije bleek een te moeilijke horde te zijn en dus werd er met 2-1 verloren. Szilard Nemeth en Jozef Valachovic schoten het leer tegen de touwen voor de gasten. Lyon-aanvaller Sylvain Wiltord deed nog wel wat terug voor Frankrijk, maar het mocht niet baten.

Zweden verliest van Ierland
Zweden heeft vanavond in Ierland met 3-0 verloren. Op Lansdowne Road scoorden Damien Duff, Robbie Keane en Liam Miller. Bij de Scandinaviërs kwam Markus Rosenberg vlak voor rust in de ploeg voor Zlatan Ibrahimovic.

Engeland wint krap van Uruguay
Engeland ging er vanavond op Duitse wijze met de overwinning vandoor tegen Uruguay. Op Anfield Road besliste Joe Cole in de 92ste minuut het duel met 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Voor die tijd was Uruguay nog via Omar Pouso op voorsprong gekomen en had Peter Crouch de gelijkmaker gemaakt.

Portugal wint makkelijk van Saoedi Arabië
Saoedi Arabië verloor in Düsseldorf met 3-0 van Portugal. In de LTU Arena scoorde Cristiano Ronaldo twee doelpunten. Nuno Maniche tekende op slag van rust voor het derde doelpunt voor de Portugezen.

Zwitserland te sterk voor Schotland
Schotland kreeg in eigen huis ook drie doelpunten te verwerken. WK-ganger Zwitserland was te sterk op Hampden Park. Tranquillo Barnetta en Daniel Gygax schoten de Zwitsers op 2-0 voor de pauze. Tien minuten na de thee maakte Kenny Miller nog de 2-1, maar Ricardo Cabanas gooide het duel vlak daarna alweer op slot met het derde doelpunt voor de gasten.