zondag, 3. december 2006 - 21:24

Utrecht sterkste in waterballet tegen Groningen

FC Groningen kreeg opnieuw een gevoelige tik te verwerken. Een week na de oorwassing in het Euroborg tegen ADO Den Haag (5-2), bleek ook FC Utrecht te sterk: 3-0.

Op het kletsnatte veld van de Galgenwaard kopte Sander Keller, voor het eerst sinds een half jaar blessureleed basisspeler, al na vier minuten raak uit een corner. FC Groningen kreeg daarna de beste kansen, maar vergat te scoren. Cedric van der Gun toonde zich wél scherp en verdubbelde in de 35ste minuut de score.

In de tweede helft werd goed voetbal onmogelijk gemaakt door de doorweekte grasmat. Utrecht bleek het best overweg te kunnen met de barre omstandigheden. Van der Gun maakte zijn tweede treffer en gooide daarmee definitief het slot op de deur.