zondag, 19. november 2006 - 17:41

Utrecht te sterk voor Roda JC

Voor het eerst in vijf competitiewedstrijden heeft FC Utrecht weer eens gewonnen. In de eigen Galgenwaard moest Roda JC er aan geloven, 2-0.

Gezien het spelbeeld viel er op de overwinning van de Domstedelingen weinig af te dingen. Met name voor rust had Utrecht het betere van het spel. Het gevolg daarvan was een prachtige volley van Ricky Kruys, die zijn team daarmee op het goede spoor bracht, 1-0.

Van der Gun had niet veel later het duel moeten beslissen. Hij ontfutsulde de defensie van de Kerkradenaren de bal en kon alleen op doelman Kujovic af. De ex-Ajacied speelde de bal echter te ver voor zich uit, waardoor de Roda-goalie het gevaar kon bezwijken.

Net op het moment in de tweede helft dat de ploeg van trainer Huub Stevens beter in de wedstrijd kwam, liep diezelfde Kujovic tegen een rode kaart aan. De reddende engel van even eerder zag weer een Utrecht-speler doorbreken en trok ditmaal aan de noodrem om Caluwe te stuiten. Van Dijk benutte de strafschop die volgde en besliste het duel daarmee definitief. Roda heeft nu al vijf duels op rij niet meer gewonnen.