zondag, 1. januari 2006 - 19:20

Verdacht pakketje op NS-station Weert

Weert

De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar aanleiding van het aantreffen van een verdacht pakketje in de stationshal van het station in Weert zaterdagavond. Uiteindelijk bleek het geen gevaarlijke stoffen te bevatten.

De politie kreeg rond 18.00 uur de melding binnen, nadat een passant het pakketje onbeheerd had aangetroffen. Na een eerste verkenning is het station vervolgens ontruimd, het treinverkeer stilgelegd en werd er een ruime afzetting gecreëerd rondom het station. Uit voorzorg waren ambulance en brandweer ter plaatse. Een bomverkenningsteam van de politie heeft een eerste onderzoek gedaan, waarna een voorwaarschuwing richting het Explosieven Opruimings Commando (EOC) van de Koninklijke Landmacht is gedaan.

Ondertussen werd een explosievenhond ingezet. Na onderzoek bleek dat er geen explosieven in het pakketje zaten en dat er geen sprake was van een dreiging. Rond 20.00 uur is het station en de omgeving weer vrijgegeven. De EOC is afgebeld en is niet meer ter plaatse gekomen. Het pakket is veiliggesteld en in beslag genomen voor onderzoek.
Provincie:
Tag(s):