donderdag, 5. januari 2006 - 13:13

Verdachten incident kerstnacht Deventer aangehouden

Deventer

De politie heeft afgelopen nacht in Apeldoorn drie mannen uit die plaats, in de leeftijd van 23, 22 en 19 jaar, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident in de Kerstnacht, waarbij een 20-jarige Deventernaar is overleden. De drie hebben inmiddels bekennende verklaringen afgelegd. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van het opsporingsprogramma Avro’s Opsporing Verzocht, van dinsdagavond jl. Een kijker herkende de personen van de gebrachte televisiebeelden in deze uitzending en zocht contact met de verdachten.

Dat resulteerde er in dat de drie zich bij de politie in hun woonplaats meldden. Nader verhoor zal uitsluitsel moeten geven over de rol die elk van de verdachten gespeeld heeft bij het incident. Aan de hand daarvan zal een beslissing worden genomen over eventuele voorgeleiding bij de rechter-commissaris.

De 20-jarige Deventernaar overleed in de Kerstnacht als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij een val, nadat hij door één van de verdachten was geslagen. De Deventernaar, die met zijn vriendin was, had even tevoren op de Gedempte Gracht een woordenwisseling gehad met de drie verdachten. Kort daarna vond een confrontatie plaats op de hoek van het Churchillplein met de Verzetslaan.
Provincie:
Tag(s):