zaterdag, 7. januari 2006 - 14:10

Verkeersdrempels Kamerledenlaan

Zwolle

Maandag 9 januari 2006 start de gemeente met het aanpassen van de drempels in de Kamerledenlaan in Zwolle-Zuid. Daarmee komt een einde aan klachten van busmaatschappij Connexxion/Maxx over het ongemak voor reizigers en buschauffeurs dat wordt veroorzaakt door de drempels.

Door de hellingshoek van sommige verkeersdrempels te wijzigen, wordt het ‘schokeffect’ verlaagd. In het verleden zijn afspraken gemaakt om het aantal knelpunten te verminderen. Een aantal verkeersdrempels wordt vervangen door een wegversmalling met een busvriendelijke drempel.
Naar verwachting worden de werkzaamheden woensdag 18 januari 2006 afgerond.

De verkeersdrempels die aangepast worden, liggen op de busroute van lijn 2 en 4 van MAXX Zwolle die door Zwolle-Zuid voeren. Het verkeer op de Kamerledenlaan is gestremd. Doorgaand verkeer van/naar Hollewandsweg wordt geadviseerd om te rijden via de Staatssecretarislaan, IJsselcentraleweg, Hollewandsweg en omgekeerd.

Fietsers ondervinden ook overlast van de werkzaamheden. Geadviseerd wordt een andere fietsroute te nemen. Het trottoir blijft toegankelijk voor de voetganger. Daar wordt niet gewerkt.

Buslijnen 2 en 4 rijden een aangepaste route.

Op korte termijn zal de gemeente ook de verkeersdrempels op de onderstaande locaties aanpassen:
· Forelkolk, bushalte Brasemkolk;
· Gedeputeerdenlaan, ter hoogte van Provincieroute.
Provincie:
Tag(s):