maandag, 19. juni 2006 - 14:17

Verkeersongeval Creil wordt doodslag

De Officier van Justitie verdenkt beide automobilisten die zaterdagmiddag 10 juni betrokken waren bij een ongeval in Creil, van het medeplegen van doodslag op de baby en van poging tot doodslag op de moeder en het jongetje. Daarom heeft hij vrijdagmiddag 14 dagen bewaring gevorderd bij de Rechter-Commissaris in Lelystad. Deze heeft de vordering toegewezen.

De verdenking van medeplegen aan doodslag cq. de poging tot doodslag is zwaarder dan de verdenking van schuld aan een dodelijk ongeval (art. 6 Wegenverkeerswet). De beide verdachten bleven op grond hiervan, eerder deze week langer vastzitten.

In de afgelopen week hebben politie en Openbaar Ministerie nader onderzoek gedaan. Dit onderzoek heeft meer (technische) gegevens opgeleverd, waardoor een duidelijker beeld van het ongeval is ontstaan.

Ook hebben beide verdachten bij verhoren verklaard dat ze ten tijde van het ongeval met een straatrace bezig waren. De afstand tussen de plaats waar de beide auto’s zijn opgetrokken tot de plaats van het ongeval bedraagt nog geen 200 meter.

Vlak voor het ongeval zijn de verdachten met hun auto’s op het Creilerpad fel opgetrokken en is de 25-jarige man met zijn auto vóór de 23-jarige man gaan rijden. Kort daarop volgde een aanrijding van de 25-jarige bestuurder met een 30-jarige vrouw uit Creil, die met haar zoontje van 2 jaar en een kinderwagen waarin haar dochter lag wilde oversteken.

De baby raakte zwaar gewond en is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De moeder en het jongetje zijn na het ongeval met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

Op woensdag 28 juni 2006 staat de vordering van de officier van justitie tot verlenging van de voorlopige hechtenis bij de Raadkamer van de rechtbank in Lelystad gepland.
Provincie:
Tag(s):