vrijdag, 18. augustus 2006 - 23:59

Vitesse beslist wedstrijd in eerste helft

De terugkeer van Danko Lazovic op de Nederlandse velden is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Binnen twee minuten bracht de Serviër de score op 0-1 na een combinatie met Hersi.

Nog geen minuut later had Lazovic de score op 0-2 moeten brengen maar doelman Ponk wist de bal voor de voeten van de spits weg te tikken. Na iets meer dan een half uur bracht verdediger Schenkel de aanvaller ten val waarna scheidsrechter Kuipers niets anders restte dan de bal op de stip te leggen, Ruud Knol wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de stand op 0-2.

Na rust begon Sparta offensiever en kreeg voldoende kansen om de score te verkleinen. Alleen verdediger Schenkel wist het net te vinden na een pass van Anastasiou. Verdediger Van der Schaaf veranderde de bal van richting waardoor Wapenaar op het verkeerde been stond.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Vitesse diverse mogelijkheden om de stand te vergroten maar faalde in het strafschop gebied.