donderdag, 31. augustus 2006 - 11:15

Voetganger overlijdt na aanrijding op snelweg

Made

De politie onderzoekt een aanrijding met dodelijke afloop, op de A-59 (zuidelijke rijbaan) tussen Made en Oosterhout. Het ongeval gebeurde woensdagavond 30 augustus rond 22.45 uur.

Een automobilist had net een stop gemaakt bij een tankstation en wilde zijn weg vervolgen richting Oosterhout. Op de invoegstrook van het tankstation naar de A-59 hoorde hij plots een harde klap, waarna zijn voorruit brak. De man dacht in eerste instantie een dier te hebben aangereden, maar het bleek om een voetganger te gaan. Deze man liep op de invoegstrook van de snelweg.

Aan de hand van een aangetoffen paspoort stelde de politie vast dat het om een 38-jarige man ging met de Griekse nationaliteit. Wat de man daar deed en waar hij naar onderweg was, is nog onbekend. De politie houdt diverse opties open. Zo zou het kunnen gaan om iemand die een korte weg zocht en via de snelweg wilde oversteken.

Ook sluit de politie niet uit dat het om een verwarde man ging, die onbedoeld op de snelweg terecht is gekomen. Nader onderzoek moet hierover duidelijkheid verschaffen. De voetganger overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De automobilist betof een 49-jarige man uit Gelderop. Hij heeft inmiddels een verklaring aan de politie afgelegd over de toedracht van het ongeval.

Politiemedewerkers van Verkeersongevallenanalyse (unit Forensisch Technische Onderzoeken) hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ze kregen daarbij hulp van brandweerlieden die er onder andere voor zorgden dat de plaats van de aanrijding verlicht werd.

De politie zet het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en naar de precieze toedracht van het noodlottige verkeersongeval voort.
Provincie:
Tag(s):