dinsdag, 10. januari 2006 - 18:18

Vreemdgaan via internet populair

Baarn

Tenminste 1 op 14 internetdaters heeft al een relatie, dit blijkt uit een grootschalig onderzoek gedaan door Itclicks. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 7,61 % van de mannen en 6,28 % van de vrouwen naast hun huidige relatie zoeken naar een 'nieuw contact'.

Datingsite ItClicks deed een grootschalig kwantitatief onderzoek naar de achtergrond van de mensen die via internet op zoek zijn naar een vrije of vaste relatie. De eerlijkheid der respondenten valt te prijzen, al kan zeker niet uitgesloten worden dat de werkelijke aantallen 'zoekers met al een relatie' veel hoger liggen, doordat niet iedereen zo eerlijk was. Uit deze getallen mag niet automatisch geconcludeerd worden dat de internetdater een notoir vreemdganger is.

Immers, mensen kunnen ook met toestemming van hun partner buiten het eigen relatieverband willen 'kijken'. Evenmin valt uit te sluiten dat sommige mensen eerst een nieuwe relatie willen, alvorens de oude te beëindigen. Datingsite ItClicks wil hierover zelf geen moreel oordeel vellen; haar rol beperkt zich tot het verschaffen van een ontmoetingsplatform voor de serieuze relatiezoeker, ongeacht diens motieven. Een klein voorbeeldje zijn de talloze meldingen advertenties die over en weer gaan via het internet.

Stiekem met het liefst onbekende e-mail adressen zoeken mensen elkaar op met voorbeelden als citeer: ''Beste Tatjana, het lijkt mij spannend om met jou een afspraak te maken. Jij moeder ik trotse vader zijn op zoek naar iets spannends zodat we samen heerlijk mogen genieten van elkaar. Vooropgesteld aan een mogelijke date stel ik dat mijn gelukkige privé leven moet blijven zo het nu is. Dit zal uiteraard over en weer gelden. Ik hoop dat dit schrijven je toch opnieuw uitnodigt om te reageren. Ik ben in afwachting''.

Wanneer we kijken naar het percentage 'heeft al een relatie' onder de 'seksdate-zoekers', dan wordt het nog opmerkelijker. 30,9% der mannen en maar liefst 34,24% der vrouwen die via internetdating een 'louter erotisch contact' zoeken, meldt eerlijk al een relatie te hebben. ItClicks koppelt hieraan de conclusie dat het voor grote groepen mensen kennelijk geen probleem meer is om een thuis tekort schietend seksleven elders te willen compenseren. Dat hierbij het percentage vrouwen nog hoger is dan het percentage mannen, is ook voor de mensen achter de site van ItClicks zonder meer verrassend.
Categorie:
Tag(s):