zondag, 1. januari 2006 - 17:09

Vreugdevuren, branden en vuurwerkoverlast

De politie en brandweer hadden het afgelopen feestweekeind, zoals elk jaar, in Flevoland druk met meldingen van (vreugde)vuurtjes, branden en vuurwerkoverlast. Opveel plaatsen werd vuurwerk eerder afgestoken. Hiervoor is een aantal jongeren naar HALT doorverwezen. Op Oud en Nieuw zelf kwamen ook meldingen van (buren)ruzies en vechtpartijen binnen. Hiervoor is een aantal mensen aangehouden, bijvoorbeeld omdat ze de openbare orde verstoorden of iemand geslagen hadden.

Verder sneuvelden in heel Flevoland bij verschillende gebouwen ramen, al dan niet met opzet. Het algemene beeld is dat dit Oud en Nieuw zoals de meeste jaren verlopen is. In tegenstelling tot vorig jaar kan Politie Zeewolde in elk geval tevreden terugkijken op een rustiger Oud en Nieuw in vergelijking met vorig jaar.

Dit jaar waren er namelijk allerlei activiteiten voor de jeugd in Zeewolde. Ook had de politie een aantal maanden voorafgaande de jaarwisseling al extra inzet gepleegd zoals controleren op vuurwerk en verkeer (bijvoorbeeld op helmdraagplicht voor bromfietsers).

Politie Zeewolde kreeg met oudjaarsavond weinig meldingen van overlast. Bijvoorbeeld een brievenbus op de Almereweg, een rioolpunt aan de Kastanjelaan en een verkeersbord op de Sportlaan zijn opgeblazen. Op de Enkhuizerweg bluste de brandweer een brandend bankstel. Verder bemiddelde agenten bij een ruzie aan de Horsterweg.
Provincie:
Tag(s):