zondag, 8. januari 2006 - 11:52

Website voor vermoorde Louis Sevèke

Nijmegen

Familieleden en vrienden van Louis Sevèke hebben zaterdag een website gelanceerd die informatie verschaft over de op 15 november vorig jaar in Nijmegen vermoorde activist. Op de website is informatie te vinden over het politieonderzoek, maar zijn ook foto’s te zien en informatie te lezen over het leven van Louis Sevèke.

De website over de vermoorde activist is 7 weken na zijn gewelddadige dood opgezet, omdat er nog veel vragen bij vrienden, kennissen en medeactivisten leven over het onderzoek naar de moord. Door de moord is er veel maatschappelijke onrust ontstaan. De familie wil via de site een juist beeld schetsen van de Nijmeegse activist, omdat volgens hen van verschillende kanten wordt geprobeerd het verleden van Sevèke in een verkeerd daglicht te stellen, laat de familie op de site weten.

Naast informatie en achtergronden over Louis Sevèke, wordt er ook informatie gegeven over het onderzoek naar de moord. Belangstellenden kunnen een bijdrage leveren op de site.

Voor de moord op de activist, die oorspronkelijk uit Venray komt, is nog niemand aangehouden. Wel zoekt de politie nog steeds naar ‘de man met de sporttas’, die waarschijnlijk de fatale schoten op Sev1eke heeft gelost.
Provincie:
Tag(s):