donderdag, 24. augustus 2006 - 18:09

'Welkom buiten'

Groningen

De Groene Maand nodigt alle Nederlanders uit om in september de natuur in te trekken. Iedereen kan meedoen met natuuractiviteiten die in het hele land plaatsvinden, waarvan meer dan twintig in Groningen. Veel van deze activiteiten sluiten aan bij het thema van deze Groene Maand: de invloed van water op ons landschap. Dijkgraaf Henk van ’t Land van Waterschap Noorderzijlvest opent vrijdagmiddag 1 september a.s. de Groninger Groene Maand in de Lettelberter Petten.

Al eeuwen houdt Nederland zich bezig met watermanagement. Nu is het actueler dan ooit: we willen geen natte voeten en tegelijkertijd is er veel droogte in ons land. Hoe zit dat? Tijdens Groene Maand-activiteiten ervaart iedere deelnemer zelf hoe we in Nederland omgaan met water en waterbeheer.

De Groene Maand loopt over van de leuke publieksactiviteiten in droge én waterrijke gebieden. Een impressie van de Groningse activiteiten:



• Bij volle maan wandelen in het waterrijke Nationaal Park Lauwersmeer;

• Met een natuurgids wandelen door het Reitdiepdal, rond de Punt van Reide of langs de oevers van het Zuidlaardermeer;

• Fietsen door het toekomstige woon-, werk-, recreatie- en natuurgebied Meerstad of langs diverse molens in Noord-Groningen;

• Speuren naar vlinders/libellen of paddestoelen rond de Ennemaborgh bij Midwolda;

•Rondneuzen op een promotiemarkt bij molen Goliath, Eemshaven;

• Met het hele gezin op wadexcursie bij Uithuizen.

Ga eropuit en laat u verrassen!!
Provincie:
Tag(s):