maandag, 2. januari 2006 - 21:07

Wurz vrijdagcoureur Williams in 2006

Het Formule 1-team van Williams heeft de geruchten bevestigd dat Alexander Wurz volgend seizoen over zal stappen van het team van McLaren naar de renstal van Frank Williams. De Oostenrijker zal de rol van testcoureur, reservecoureur en derde coureur op zich nemen, wat betekent dat hij Mark Webber en Nico Rosberg zal helpen op de vrijdagen van de Grand Prix.

Alexander Wurz heeft drie seizoenen lang voor het voormalige team van Benetton gereden, om vervolgens vijf jaar lang te testen voor de Engelse renstal van Ron Dennis. Daar kwam hij echter niet aan racen toe en ook een vaste rol als vrijdagtester kon hij niet op zijn lijstje zetten, wat betekende dat hij naar een ander team moest als hij zichzelf nog in de kijker wilde rijden. Mede daarom ontstonden al snel de geruchten over een eventuele overstap naar Williams, die nu zijn bevestigd door teambaas en teamoprichter Frank Williams.

“Ik ben blij met de overeenkomst die is gesloten met Alex�, aldus Frank Williams, die de onderhandelingen vandaag pas officieel afsloot. “Iedereen bij Williams gelooft er in dat hij blijvende verbeteringen zal brengen voor de prestaties van het team; vooral op de vrijdagen van de Grand Prix, en uiteraard ons testprogramma in het algemeen.�

Alexander Wurz, die nu dichter bij een racestoeltje zit, vertelde zelf: “Sinds ik Frank Williams heb ontmoet tijdens een internationale toerwagen bijeenkomst in 1996 heb ik altijd al voor zijn team willen rijden, en daarom ben ik blij dat deze mogelijkheid zich nu voordoet. Ik zit vol energie om deel uit te maken van het 2006 seizoen van Williams en ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met Mark en Nico; het zijn snelle coureurs en ik denk dat we samen geweldige resultaten neer kunnen zetten. Het testen en de rol als coureur op de vrijdag dragen een verantwoordelijkheid waar ik bekend mee ben en ik zal al mijn ervaring er tegen aan gooien. Ik kan niet wachten om te beginnen.�

Pas geleden maakte het team van McLaren bekend dat het testteam zou worden vergezeld door DTM-coureur Gary Paffett, die samen met de Spaanse testcoureur Pedro de la Rosa en het raceduo Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya zeker was van een zitje voor 2006. Wurz, die gedurende de Grand Prix van San Marino in actie kwam om de geblesseerde Montoya te vervangen, was nog niet zeker van zijn rol binnen het Engelse team. Daarom besloot hij zijn toekomst voorlopig veilig te stellen bij Williams, wat als een grote klap zal komen voor Narain Karthikeyan. Ook de Indiër maakte nog kans op de testrol bij Williams, nadat hij in december meerdere tests had afgelegd.
Categorie:
Tag(s):