zondag, 6. augustus 2006 - 16:36

Zeven aanhoudingen na massale vechtpartij op kermis

Akersloot

De politie van Alkmaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven personen aangehouden naar aanleiding van een massale vechtpartij in de directe omgeving van het kermisterrein. De aangehoudenen zijn afkomstig uit Alkmaar en Bergen en variëren in de leeftijd van 18 tot 43 jaar. Dit laat de politie zondag weten.

De vechtpartij is vermoedelijk begonnen in één van de horecabedrijven in het dorp. Daar werd een bezoeker zonder enige aanleiding plotseling in zijn gezicht geslagen door een persoon. Binnen korte tijd raakten verschillende personen met elkaar in gevecht.

Door horecabeveiligers werden verschillende van deze personen naar buiten gewerkt waar de vechtpartij zich voortzette. Diverse personen waaronder beveiligers raakten gewond. Zij werden ter plaatse geholpen door medewerkers van twee ambulances die ter plaatse waren. Getuigen en betrokkenen konden de verdachten aanwijzen.

De aangehoudenen worden verdacht van openlijke geweldpleging en zijn overgebracht naar het politiebureau. Drie van hen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere vier zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):