woensdag, 20. september 2006 - 22:49

Zevenklapper FC Twente, NEC en PSV met moeite door

Woensdagavond was niet de avond van de verrassingen in het KNVB-bekertoernooi. Waar dinsdag nog diverse profclubs werden uitgeschakeld, konden de amateurs dit keer niet stunten. FC Twente boekte de ruimste overwinning (1-7 bij DOTO), gevolgd door ADO Den Haag dat met 1-6 van Türkiyemspor won. NEC en PSV wonnen slechts met 0-2 bij respectievelijk EVV Echt en Kozakken Boys.

Sharbel Touma was de grote man aan Twentse kant. Op Woudestein -DOTO's lichtinstallatie was niet goed genoeg- scoorde de Zweed driemaal. Blaise N'Kufo had zijn ploeg de weg gewezen door na zes minuten de openigstreffer te maken. Kennedy Bakircioglu vond twee keer het net. Nadat Anatoli Gerk de zeven had vol gemaakt, mocht Jeroen van Wetten iets terug doen voor de ploeg uit Pernis: 1-7.

Eljero Elia kreeg van ADO-trainer Frans Adelaar een basisplaats en betaalde dat vertrouwen terug. De aanvaller scoorde vier keer in de Amsterdam Arena tegen Türkiyemspor. Via een eigen doelpunt en een goal van Santi Kolk liepen de Hagenaars uit naar 1-6.

PSV had veel moeite met het verdedigend ingestelde Kozakken Boys. Pas na 74 minuten scoorde Aruna Koné de openingsgoal. Een kleine tien minuten later besliste aanvoerder Timmy Simons het duel vanaf de penaltystip. NEC had het niet makkelijk tegen EVV uit Echt, maar ging uiteindelijk door na goals van Chris Eagles en Romano Denneboom.

Ajax speelde opnieuw niet groots, maar had geluk dat Jong RKC Waalwijk de tegenstander was. De thuisploeg kwam via een penalty nog wel op 1-0, maar daarna herstelden de niet complete Amsterdammers het evenwicht via Rosenberg, Maduro, Perez, Huntelaar en opnieuw Rosenberg. Cerezo Fung A Wing deed nog wat terug: 2-5.