woensdag, 4. januari 2006 - 22:15

Zilveren Harp voor Thomas Berge (15)

Haaksbergen

De Stichting Conamus heeft voor het eerst in haar geschiedenis de Zilveren Harp toegekend aan een 15 jarig talent; Thomas Berge uit Haaksbergen. Wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Haaksbergen, Marijke van Beek, straalt van trots als zij haar dorpsgenoot Thomas Berge op woensdag 4 januari, tijdens een persoonlijk bezoek aan Studio One een prachtige bos bloemen geeft vanwege het winnen van de prestigieuze Zilveren Harp.

Thomas is de jongste artiest ooit die de Zilveren Harp krijgt uitgereikt! Zijn debuutsingle “ Mijn Luchtballon � ging 800.000 keer over de toonbanken.

Thomas Berge scoorde in 2005 met “ Als een mooie droom�, “Als jij lacht “ en “De mooiste� maar liefst 3 singlehits in de Nederlandstalige top 20.

De Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek.

De Zilveren Harp is als aanmoedigingsprijs bedoeld voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die reeds op succesvolle wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en auteurs.
Bekende winnaars uit het verleden zijn o.a. André Hazes, Herman van Veen, Robert Long, Gerard Joling , René Froger, Gordon, Within Temptation, Krezip, Ali B. en Frans Bauer.

Het Harpen Gala, inclusief een sfeerverslag en interviews met de winnaars wordt, in tegenstelling tot een eerder bericht, uitgezonden door Radio 2 op vrijdag 10 februari a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur.
Provincie:
Tag(s):