maandag, 9. januari 2006 - 6:50

Zoemende airco veroorzaakt ergernis

Nijmegen

Een 57-jarige verkoper van een winkel aan de Bloemerstraat deed zaterdagmorgen aangifte van vernieling van de glasplaat van de toonbank. Een boze buurtbewoner sloeg de glasplaat kapot toen hij de winkel in kwam en zei dat hij de airco van het dak zou gooien als deze niet uitgeschakeld zou worden.

De glasplaat werd kapotgeslagen door een 49-jarige Nijmegenaar die vlak naast de winkel woont. De zoemende airco is blijkbaar geplaatst op het dak van zijn slaapkamer. De winkelier belde na de vernieling naar de politie die de man heeft aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij verklaarde dat hij al meermalen geklaagd had over de airco, maar zich tot nu toe niet behoorlijk gehoord voelde. De 49-jarige Nijmegenaar had nachtdienst gehad en wilde slapen, maar dat lukte niet vanwege het gezoem van de airco.

Daarom was hij naar de winkel gegaan en had gevraagd het apparaat uit te zetten. Tijdens het gesprek over de airco werd hij zo boos dat hij op de glasplaat sloeg waardoor deze brak. Na het opmaken van het proces-verbaal mocht de man weer gaan.
Provincie:
Tag(s):